Рибні страви — це окрема ніша в системі кулінарії. Риба — це унікальне природне джерело корисних речовин, вітамінів, мікромінералів та мікроелементів. Споживаючи рибу, ми турбуємося про еластичність і пружність своєї шкіри, міцність нігтів, красу волосся. В рибних смаколиках містяться також речовини, які попереджають появу онкологічних захворювань та проблем із серцево-судинною системою.

Захотілось смачненького? Переходьте сюди і виберіть для себе рибну страву на сніданок або вечерю!

Як обрати?

Коли настає час самостійно вибрати рибу, ми чомусь розгублюємось. Багато хто просто не знає, на що треба звертати особливу увагу під час вибору філе риби. Як же обрати корисний і якісний продукт?

  • Риба повинна бути цілою, без будь-яких дефектів, очі — прозорими, не мутними.
  • Свіжа риба є кориснішою, ніж морожена — невідомо, скільки разів її заморожували та розморожували.
  • Потрібно купувати рибний продукт лише в перевірених продавців, які розповсюджують лише якісний товар.

А тим, кому лінь обирати рибу власноруч, пропонуємо замовити вже готові рибні страви! Замов непристойно смачні суші із шматочками найсвіжішої рибки на обід — ось посилання.

Які види риби найкорисніші?

Вчені вже відкрили близько 25 тисяч видів риб, і щороку ця кількість невпинно зростає. Але постає питання: яка ж риба найкорисніша для споживання у їжу? Дієтологи рекомендують включити у свій раціон такі види риб:

  1. Скумбрія. Містить найбільшу кількість білка, вітамін D, різноманітні жирні кислоти порівняно з іншою рибою. Хоча всі інші види річкової та морської риби також мають у собі ці речовини, але в меншій кількості.
  2. Форель. Дієтологи одноголосно закликають споживати мясо цієї риби, тому що воно попереджає відкладення на стінках судин холестеринових бляшок. Корисні речовини, які містить ця риба, покращують роботу серця та серцево-судинної системи загалом.
  3. Лосось. Це спасіння для людей, які хворіють, для дітей та людей похилого віку. Мясо лосося корисне після нервових зривів, адже допомагає відновити самопочуття людини.
  4. Короп. Прісноводна річкова риба, яку дієтологи рекомендують споживати щодня. Короп “редагує” самопочуття людини, яка страждає безсонням.
  5. Оселедець. Копчений чи маринований — обирати лише вам. У будь-якому вигляді оселедець багатий різноманітними мікроелементами, які нормалізують роботу кишківника і регулюють роботу нервової системи.

Комментарии запрещены.

Свежие записи

Архивы